info@himalayandreamteam.nl
+31-6-83983816

Visa altijd kopen op vliegveld Nepal

1250595273_c3Ro8-M

Er is een wijdverbreid misverstand over het verkrijgen van uw visum voor Nepal. U dient uw visum heel gemakkelijk te verkrijgen op de luchthaven Tribhuvan in Kathmandu. Buitenlandse ambassades vragen (veel) meer voor de verwerking van uw paspoort en visum. Op de luchthaven zal uw visum worden verwerkt in slechts een paar minuten.
Visa zijn verkrijgbaar bij aankomst op alle grens toegangspunten in Kakadvitta, Birgunj, Bhairahawa, Nepalgunj, Gaddachowki en Kodari bij de grens van Nepal-China. Een geldig paspoort en een recente pasfoto zijn vereist. Een visum kan alleen worden verkregen door middel van contante betaling van in de volgende valuta: Euro, Zwitserse frank, Britse pond, Amerikaanse dollar, Australische dollar, Canadese Dollar, Hong Kong dollar, Singapore dollar en de Japanse Yen. Creditcard, Indiase munt en Nepalese valuta worden niet geaccepteerd als betaling van visumkosten.

Wat kost mijn visum?

Verblijfsduur 15 dagen, US $ 25 of gelijkwaardig inwisselbare valuta
Verblijfsduur 30 dagen, US $ 40 of gelijkwaardig inwisselbare valuta
Verblijfsduur 90 dagen, US $ 100 of gelijkwaardig inwisselbare valuta
Toeristen kunnen verblijven tot een maximum van 150 aaneengesloten dagen (!) in een kalenderjaar (1 januari-31 december).