info@himalayandreamteam.nl
+31-6-83983816

Malaria in Nepal?

mosquito

Hoewel er incidenteel meldingen van malaria, is het risico voor de gemiddelde toerist op malaria zeer laag. Er is in ieder geval geen risico op malaria in Kathmandu, Pokhara en in de bergen.

Malaria bestaat enkel in de zuidelijke gordel van Nepal (de Terai) en het risico is het hoogst in de maanden juni, juli en augustus. Het gaat dan om de plaatsen Dandeldhura, Kanchanpur, Kailali, Bardia; Nawalparasi in centraal Terai; Sindhuli, Mahottari, Dhanusha in Oost-centraal; Morang, Jhapa en Ilam in het verre oosten; en Kavre direct ten oosten van Kathmandu vallei. Preventieve medicatie wordt aanbevolen voor reis / verblijf in de Terai in het bijzonder in een van de bovengenoemde plaatsen, enkel in de hete maanden van april tot oktober.

Chitwan, hoewel gelegen in de Terai, kent een zeer laag malariarisico. In de afgelopen 20 jaar, is er niet één geval van malaria geconstateerd, ontstaan ​​in Chitwan. Wij raden voorzorgsmaatregelen aan zoals een goede deet tegen muggen (verkrijgbaar bij iedere drogist) en geen zware profylactische medicatie voor de in doorsnee korte bezoekjes aan Chitwan nationaal park, zelfs in het regenseizoen.

Vaccinaties voor Nepal
Voor uw reis naar Nepal bevelen wij altijd de volgende vaccinaties aan:
DTP
Hepatitis A

Let op:
Afhankelijk van o.a. uw verblijfsduur, activiteiten, accomodatie en andere zaken zijn de vaccinaties tegen Buiktyfus, Hepatitis B, TBC, Rabies, Japanse Encefalitis, Gele Koorts aan te bevelen voor Nepal.