info@himalayandreamteam.nl
+31-6-83983816

Nepal: veilig om te reizen?

Comment are off

Safe-Place-logo_new_20121

Een steeds terugkerende vraag, onder meer gevoed door de ernstige berichten uit buurland India, is het veilig om te reizen in Nepal?

Het korte antwoord is ja, Nepal is zeer veilig te noemen. Veiliger dan de meeste andere landen, mogelijk als gevolg van de religieuze aard van de mensen en hun natuurlijke vriendelijkheid. In de afgelopen 10 jaar is Nepal een groeiende fascinatie geworden van veel vakantiegangers over de hele wereld. De Nepalezen zijn erg gastvrij en intussen eraan gewend dat het toerisme een belangrijke pijler van de economie is. Ook de eens Maoïstische vijandelijkheden jegens toeristen, is al lang verleden tijd.

Vrouwelijke reizigers: Nepal is een veilig land

In doorsnee is Nepal een veilig land voor vrouwen die alleen, getweeën of in groepen reizen. Toch is enige voorzichtigheid op z’n plaats.  Nepali kunnen eigenaardige ideeën over de moraal van de westerse vrouwen hebben, gegeven de invloed van, met name Westerse films die vrouwen portretteren met ‘onfatsoenlijke’ kleding. Het is raadzaam om zich ‘bescheiden’ naar de volksaard te kleden,  kleding die schouders en dijen bedekken. Probeer ook in te schatten door wat u ziet wat (on)acceptabel is in de omgeving. Zo kan een lange rok zeer nuttig zijn, een lange(ere) trekking broek of denk aan een kleurrijke, lokale goedkope Nepalese Sari of Kurta die ook later thuis leuk is om te laten zien.

Verder is het beste advies is om nooit alleen te reizen en zeker niet van de gebaande paden af te gaan of bijv. ‘s nachts te reizen.