info@himalayandreamteam.nl
+31-6-83983816

Vliegen naar Nepal

Comment are off

vliegtuig_01Hoe vlieg ik naar Nepal?

Voor Nederland komen drie luchthavens in aanmerking voor vluchten naar de hoofdstad van Nepal, Kathmandu. Dat zijn Amsterdam, Düsseldorf (Duitsland) en Brussel (België).

Een rechtstreekse vlucht naar Kathmandu is niet mogelijk, er zal altijd minimaal 1x overgestapt moeten worden. Voor de bagage heeft dat geen gevolgen, je checkt je bagage in op de vertrekhaven waarbij je bagage wordt doorgelabeld naar Kathmandu. Op de overstaphaven verblijf je in de transferzone en tegenwoordig heb je geen (doorreis-)visum nodig voor bijv. India of de Arabische Emiraten.

De meest bekende overstapplaatsen met directe vluchten naar Kathmandu zijn: Istanboel (Turkije), Dubai, Abu Dhabi, Doha, Delhi en Mumbai. De meest bekende luchtvaartmaatschappijen zijn: Turkish airlines, Etihad, Qatar, Emirates, Jet airways, Air India.

De meest populaire, goedkoopste en snelste verbinding is met Turkish Airlines, van Amsterdam of Brussel naar Istanboel en met een korte overstaptijd door naar Kathmandu. De maatschappij staat wel bekend met veel vertragingen op heen en/of terugweg, daar staat tegenover dat ze de wachttijd compenseren met een gratis 5* hotel in Istanboel.

Ook Etihad en Emirates bieden snelle verbindingen, zeer betrouwbaar, maar relatief duur. Verder is Quatar (via Amsterdam en Londen) een betrouwbaar alternatief.

Een nieuwe, goedkope en eveneens korte verbinding, ondanks twee overstappen is via Parijs en Mumbai met Jet airways. Ook via Delhi vliegen is populair, met bijv. Air India. In Delhi moet vrijwel altijd lang gewacht worden op de aansluiting naar Kathmandu, tot 8 uren is geen uitzondering. Op Delhi airport is wel een hotel aanwezig in de transferzone, ook bestaan er zogeheten ‘sleeping pods’ waar je redelijk comfortabel kunt wachten.

Een goede en gemakkelijke website voor het boeken van vliegtickets is tix.nl, maar probeer ook zeker het Duitse billigflug.de eens. Vaak is rechtstreeks boeken via de sites van de luchtvaartmaatschappij ook een goede, soms zelfs goedkopere optie.

Hier de adressen van de vliegmaatschappijen:

Turkish airlines

Jet airways

Qatar airways

Etihad airways

Air India

Emirates

Boeken kan o.a. met:

Tix.nl

Billigflug.de

TIP: plak je bagagelabels die je bij inchecken krijgt in je paspoort zodat je ze onderweg niet kwijtraakt (laat ze dus niet op je ticket zitten). Je hebt ze voor het ophalen van je bagage in Kathmandu weer nodig.

 

 

 

 

About the Author