info@himalayandreamteam.nl
+31-6-83983816

patatourismgreat_himalayan  ght_logotaan

Himalayandreamteam – mensen met passie voor reizen

Himalayandreamteam is een van de weinige reisbureau’s in Nepal dat is opgericht en wordt gerund door vrouwelijke professionals met passie voor reizen. In Thamel, het toeristische hart van Kathmandu, kunt u ons kantoor vinden.
Onder hun verantwoordelijkheid valt een team van zeer ervaren medewerkers. Deze Engels sprekende medewerkers hebben een groot netwerk binnen en buiten Nepal. We hebben ook een Europees agentschap in Nederland om reizigers vanuit Nederland en België extra te ondersteunen bij informatie over en het boeken van onze reizen.

Wat maakt reizen naar Nepal zo bijzonder met Himalayan Dream Team?

  • Wij staan bij onze (terugkerende) klanten bekend als betrouwbaar, zeer flexibel en servicegericht
  • Al onze reizen gaan gegarandeerd door op data die u zelf kiest
  • Wij bieden reizen aan voor iedereen, de individuele reiziger tot grote, begeleide groepsreizen
  • Wij vernieuwen voortdurend ons aanbod aan (nieuwe) reizen in een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding
  • Wij hanteren een sociaal verzekeringsbeleid ingeval van ziekte voor al onze medewerkers, van kantoorpersoneel tot onze dragers in de bergen. Iets dat in Nepal niet bestaat. Dat maakt ons wel duurder, maar geliefd bij onze medewerkers die dat op hun beurt weer uitstralen in hun service naar onze klanten.

Hiermee zijn wij in staat u een onvergetelijke reis aan te bieden in Nepal en Tibet, maar ook in Bhutan en India.

Himalayandreamteam – avonturen voor écht alle leeftijden

Nepal was ooit het thuis voor backpackers en trekkers vanuit de hele wereld, maar tegenwoordig is Nepal een land voor iedereen. Individuele reizen op maat, groepsreizen, actieve familievakanties. Als u van avontuurlijke of cultuurgerichte reizen houdt, zit u goed in Nepal of één van de andere landen waar Himalayandreamteam reizen aanbiedt. Wij zullen er alles aan doen om uw wensen realiseren. Naast innovatieve cultuur- en avontuurlijke reizen, bieden we ook de meer klassieke bestsellers aan, zoals de Annapurna en Everest trekkingen. Maar ook aan senioren en kinderen besteden we extra aandacht met aangepaste programma’s.

Om uw droomreis te realiseren, willen wij u net dat extra bieden in het land van uw keuze. Wij willen u juist die ervaring geven waar u naar op zoek bent. Wij willen u authentiek kennis laten maken met het land, de cultuur laten ervaren en de adembenemende natuur laten zien.

Himalayandreamteam – ánders en nieuw

Om uw reis te optimaliseren, is Himalayandreamteam constant op zoek naar verbetering en vernieuwing in haar aanbod. Dit doen wij bijvoorbeeld door u tijdens de reis te laten verblijven op bijzondere locaties, zoals boerderijen, bij families thuis of in theehuizen. Ook zult u tijdens uw reis diverse etnische groepen ontmoeten die uw belevenis van de Himalaya’s verrijken. Daarnaast zoekt en bedenkt Himalayandreamteam regelmatig nieuwe trekkingroutes, die nog ongerept, maar altijd veilig zijn.

Op deze manier profiteren afgelegen delen van Nepal ook van het opkomend toerisme, zonder  afbreuk te doen aan de authentieke cultuur. We organiseren juist al onze reizen met respect voor lokale waarden, mensen en natuur.

Vandaar ons motto is  ‘together is our favorite place to be’.

Himalayandreamteam – ontdek jezelf in spiritualiteit

Nepal en Tibet staan bekend vanwege de spirituele cultuur. Het is de oudste religie ter wereld.  Tegenwoordig krijgt spiritualiteit ook steeds meer aandacht in landen als Nederland en België.

Om kennis te maken met of juist meer te leren van deze cultuur biedt Himalayandreamteam de mogelijkheid om een cursus te volgen in een klooster. Dit kan zowel een Boeddhistische, als Hindoeïstische cursus zijn. Tijdens een dergelijke cursus zult u spiritueel overweldigd worden door een aantal dagen te verblijven in een klooster, volgens de regels die het klooster daaraan stelt. Het is een bijzondere ervaring, die wij u ten harte aanbevelen als u de spiritualiteit van Nepal of Tibet wilt ervaren.

Himalayandreamteam – raak betrokken bij ontwikkelingssamenwerking

Himalayandreamteam werkt samen met stichtingen voor ontwikkelingshulp in Nepal en Nederland. Zo plaatsen en begeleiden wij vrijwilligers en stagiaires van onze eigen (!) Himalayan Care Hands (HCH), een non-for-profit stichting, die haar activiteiten richt op het ontwikkelen en toegankelijk maken van  onderwijs- en gezondheidszorg, met name in afgelegen gebieden.

Himalayandreamteam biedt de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen en de reis en het verblijf te regelen. In ruil voor uw inzet boekt u alle reizen bij Himalayandreamteam als vrijwilliger tegen kostprijs.

Himalayandreamteam – kwaliteit en veiligheid voorop, natuurlijk!

tax_officeHimalayandreamteam garandeert uw veiligheid. Reizen in de Himalaya’s is avontuurlijk en vereist een flexibele houding van de reiziger. De soms zeer beperkte infrastructuur en de grillige natuur kunnen oorzaak zijn van vertragingen of veranderingen in het reisprogramma. Niettemin doen we er altijd alles aan om volgens plan uitvoering te geven aan uw reis. Veiligheid staat daarbij altijd voorop. Wij werken volgens strikte regels. Alleen zo kunnen wij u de beste kwaliteit aanbieden.

Himalayandreamteam is officieel geregistreerd en staat onder auspiciën van de Trekking Agencies’ Association of Nepal (TAAN) en is tevens lid van ‘The Great Himalaya Trail’.

Al onze gidsen spreken Engels en zijn gecertificeerd voor de reizen. Daarnaast hebben zij EHBO kennis in het geval van noodsituaties.