info@himalayandreamteam.nl
+31-6-83983816

296314_283755401647859_661395965_n

Wist u dat er 123 talen gesproken worden in Nepal? De cultuur van Nepal is uniek en al eeuwen oud. De basis van de diversiteit van Nepal ligt besloten in s’werelds oudste religie, het Hindoeïsme. Deze is nog levendig aanwezig in de goed bewaarde kunst, tempels, kloosters, tradities, talen, festivals en zelfs in de dagelijkse (bereiding van) maaltijden.

Meer dan 80 procent van de populatie van Nepal is Hindoe. Elf procent van de bevolking daarentegen is boeddhist, overigens afgeleid en verwant aan het Hindoeïsme. Veel mensen leven in een combinatie van beide of zelfs meerdere geloven.

Boeddha zelf is volgens de overlevering in Lumbini geboren. Deze Nepalese plaats is derhalve ook een toeristische trekpleister. De meest beroemde Pashupatinath tempel in Kathmandu is de tempel van de Hindoestaanse Shiva. Nepal heeft ontelbare tempels in de steden en dorpen, en vooral in de bergen zijn juist weer veel boeddhistische kloosters terug te vinden. Nepal heeft veel tradities die al eeuwenoud zijn. Hieronder valt ook het offeren van dieren. Er zijn slechts vijf dieren die geofferd worden: waterbuffels, geiten, schapen, kippen en eenden. De koe is heilig in Nepal en mag nooit geofferd worden.

Himalayandreamteam heeft een uitgebreid aanbod met culturele reizen, voor individuen en groepen, families en ouderen. U ziet tijdens deze reis de diverse aspecten van de cultuur van Nepal. U zult meer betrokken raken met het land, door bijvoorbeeld deel te nemen aan bepaalde rituelen en aanwezig te zijn bij bepaalde ceremonies en of feestdagen. Daarnaast kunt u ook een cursus volgen in een klooster of vrijwilligerswerk doen bij een van de ontwikkelingsprojecten die Himalayan Dream Team ondersteunt.

Culturele reizen is een specialiteit van ons reisagentschap en worden het hele jaar door aangeboden.

Via deze link krijgt u al onze cultuurreizen te zien