info@himalayandreamteam.nl
+31-6-83983816

GHT-Logo-20131-297x300De langste en de hoogste trekking ter wereld: de Great Himalaya Trail! Kronkelende paden in s’werelds hoogste bergtoppen, het bezoeken van de meest afgelegen gemeenschappen ter wereld, trekken door groene valleien en over dorre vlaktes, langs sneeuwbedekte toppen van zeven- of achtduizend meter hoogte: de Great Himalaya Trail heeft het allemaal!

Dit unieke wandelparcours betreft de volledige afstand van de Himalaya’s in Nepal. Van het oosten tot het westen, door naar Tibet of India.

Himalayandreamteam biedt u (gedeeltes van) deze trekking aan. Er is een hoge route en een lagere route. De hoge (traverse) route bevindt zich gemiddeld tussen de 3.000 en 6.000 meter. Op deze hoogte heeft u adembenemende uitzichten. De lage route wordt vaak ook de culturele route genoemd en loopt gemiddeld op zo’n 2.000 meter hoogte. Hier wandelt u vooral door kleine dorpen. U ervaart de traditionele cultuur en ziet diverse tradities van de verschillende etnische groepen.

Met vragen of hulp bij het plannen van (onderdelen van) de Great Himalayan Trail kunt u ons mailen. We zullen u binnen één werkdag antwoorden.

  • Hoge route

    De hoge route van de Great Himalaya Trail is een onvergetelijke ervaring. De route strekt zich uit over 1.700 kilometer en loopt door prachtige landschappen. U zult onderweg enkele van de meest afgelegen gemeenschappen ter wereld ontmoeten, het leven is daar altijd zoals wij het kennen uit de geschiedenis. Voor deze trekking heeft u de juiste trekkingsuitrusting en klimapparatuur nodig. Daarnaast dient u over veel ervaring te beschikken met trekkingen en klimmingen en moet u fysiek fit zijn. Vanwege de afgelegen ligging van de route, is kamperen op de meeste delen van de reis een vereiste. Daarom moeten we u ten alle tijde drinken, voedsel, een tent en kookgerei bij ons dragen. De trekking duurt ongeveer 150 dagen op een maximale hoogte van 6.200 meter. De route begint ten noorden van Kanchenjunga Base Camp en eindigt bij de Tibetaanse grens van Nepal, in Humla.
  • Lage route

    De lage route van de Great Himalaya Trail wordt vaak de culturele route genoemd en slingert door heuvels op gemiddeld 2000 meter. Er zijn bij deze route een aantal passen waar u overheen moet moet (4.600 meter). Wanneer u kiest voor de lage route ziet u naast adembenemende vergezichten op de bergen, veel bosrijk gebied, weiden, rijstvelden en landbouwgrond. Dit vormt de basis van de cultuur en beschaving van Nepal. U komt langs kleine gemeenschappen van diverse culturele groepen. Voor de meeste delen van de tocht zult u kunnen verblijven in kleine pensions of bij gastgezinnen. Voor de delen waar het niet kan, verblijven we in tenten. Voor voedsel kunnen we terecht in lokale restaurants. De lage route is in totaal 1.500 kilometer lang en neemt gemiddeld 100 dagen in beslag, maar u kunt uiteraard ook kortere delen daarvan doen.

De kaart van de hoge en lage route (klik voor vergroting)

ghtbig