info@himalayandreamteam.nl
+31-6-83983816

Elephantback_leofleck

Er zijn twee grote jungleparken in Nepal. Chitwan en Bardia.
Het Nationaal Park Chitwan is het oudste nationale park in Nepal. Het dateert uit 1973 en ligt in de Terai, het laagland in het zuiden van Nepal. Voorheen was het een jachtgebied. In 1984 werd het park Werelderfgoed vanwege zijn rijke fauna en flora, met name de zeldzame Indische neushoorn en Bengaalse tijger.

Het park omvat een gebied van 932 km2 en bevindt zich in de Nepalese laaglanden, ongeveer 100 m hoog bij de rivieren tot 815 m bij de heuvels in Churia.
Na jarenlang slechts een handjevol bezoekers te hebben mogen verwelkomen, maakt het in het geïsoleerde westen van Nepal gelegen Royal Bardia National Park nu een comeback.

Met een omvang van 1000 km2 is Bardia het grootste ongerepte natuurgebied van de Terai en hier is de kans om tijgers te zien vele malen groter dan in Chitwan. Naast tijgers leven er in het park een grote kudde wilde olifanten, inclusief het grootste exemplaar ooit in het wild gezien, neushoorns, honderden verschillende soorten vogels, een aantal verschillende herten, reptielen, insecten, vissen en zelfs zoetwaterdolfijnen. Klik op de blokjes voor meer informatie of ga direct door naar onze jungletours via de link onderaan.

  • Wat te zien?

    Chitwan en Bardia hebben een tropisch klimaat met een hoge luchtvochtigheid gedurende het hele jaar. De grote variëteit aan vegetatie zorgt ervoor dat binnen het park meer dan 700 soorten dieren en een nog groter aantal insecten en vlinders te bewonderen zijn. Behalve bijvoorbeeld de Cobra en Python slangen, zijn er nog 17 andere listige soorten te vinden.  113 soorten vis en verschillende soorten krokodillen bevolken de rivieren in Chitwan. De Koning van de jungle is de Bengaalse tijger. Al claimen de veelvoorkomende luipaarden ook die titel. Verder leven er veel olifanten in het park. Bardia heeft 400 verschillende vogelsoorten. De lijst van reptielen is ook indrukwekkend, een 3 meter lange python is gezien op slechts 5 minuten rijden van de lodge. Het boek in de lodge waarin bezoekers noteren welke dieren ze gezien hebben tijdens hun verblijf is een indicatie van wat Bardia te bieden heeft. Regelmatig zien we tijgers, neushoorns, krokodillen, verschillende soorten herten en vele soorten vogels in het boek staan.

  • Waar te verblijven?

    Chitwan is een van de rijkste plekken op aarde om te genieten van het jungle leven van binnenuit. Wij bieden verschillende zeer betaalbare lodges aan in het nationaal park, allen met volpension en in combinatie met veel activiteiten zoals olifant baden en jeep safari’s, riviertochten, rafting, rondleidingen en vele jungle wandelingen. Deze tours zijn heel gemakkelijk te combineren met trekkings en cultuurreizen! De rit van het vliegveld van Nepalgunj naar Bardia laat eens te meer de ongekende schoonheid van de Terai zien. We zien compleet geel gekleurde velden, vrouwen in prachtig gekleurde sari’s, ossenkarren geladen met gedroogd gras langs de weg. Bardia is minder bezocht en daardoor meer ongerept.

.

Hier vind je al onze jungletours