info@himalayandreamteam.nl
+31-6-83983816

trekking-in-Nepal

Met acht van de tien hoogste bergen ter wereld in de meest weelderig groene landschappen, is Nepal één van de meest unieke landen van Azië.

Trekking is de meest gewilde en veelvoorkomende activiteit. Kleine dorpjes, theehuizen of tenten bieden trekkers daarbij de mogelijkheid om meerdaagse routes te doen door de adembenemende landschappen, met soms spectaculaire passen naar een van de vele (hooggelegen) basiskampen van de zeven- en achtduizenders.

Wij bieden u een grote variatie aan trekkingen aan, voor iedereen, voor alle leeftijden, voor ervaren lopers, nieuwkomers en zelfs als familiereis. We bestrijken met onze trekkingen vrijwel alle regio’s, van Annapurna tot Everest, en alles daartussen gelegen, maar ook in het verre, ongerepte Noorden richting de Tibetaanse grens en het nog volstrekt ongerepte Westen. Klik op de blokjes voor meer informatie of ga onderaan direct door naar al onze trekkings.

 • Wanneer te gaan?

  Het beste seizoen voor trekkingen zijn de droge en warme seizoenen. Dit is in Nepal de periode van maart tot juni en van september tot november. Gedurende deze periode is het weer over het algemeen goed en helder. In mei en juni is er meer kans op bewolking en mist. Het is mogelijk om buiten het seizoen om te trekken in de Himalaya’s, maar verwacht meer regen en soms zijn wegen en paden ontoegankelijk en afgesloten vanwege sneeuw, regen of aardverschuivingen. (bron: wikipedia).
 • Ervaring & conditie

  Er zijn trekkingen voor iedereen. Voor mensen met veel ervaring, maar ook voor nieuwkomers. Als uw conditie u per dag in staat stelt een paar uur te wandelen, kunt u al deelnemen aan een gemiddelde trekking. Alle trekkingen worden begeleid door ervaren gidsen en dragers. Ook de maaltijden zijn inbegrepen om te zorgen dat u het juiste voedsel krijgt. Veiligheid en gezondheid staan voorop bij onze tochten. Langere trekkingen, hogere bergen vragen om meer ervaring. Voor sommige trekkingen is het zelfs wenselijk of noodzakelijk om klimervaring te hebben. Wij spreken al uw wensen eerst vooraf goed door zodat uw verwachtingen van ons ook worden waargemaakt!
 • Benodigdheden en uitrusting

  Wij raden u aan om alleen de meest elementaire benodigdheden mee te nemen op uw trekking. Uw bagage zal ook erg beperkt zijn tijdens de trekkingen. Het is mogelijk om alles wat u nodig hebt te huren of kopen in Kathmandu of Pokhara. We raden wel af om nieuwe schoenen te kopen in Nepal. Probeer deze thuis te kopen en in te lopen. Waar mogelijk adviseren en ondersteunen wij bij het kiezen van kleding en andere benodigdheden.

  Essentiële benodigdheden:

  • Goede, stevige wandelschoenen (categorie A,B)
   e.v.t. ook sandalen
  • Kleding voor warme dagen
  • Kleding voor koude dagen:
   speciale sneldrogende trekkingbroek
   thermische (onder-)kleding
   handschoenen
   dikke, goede sjaal
   goede muts
   warme binnenjas
   warme sokken
  • Lakenzak
  • Wind- en waterdichte jas (dikte afhankelijk van hoogte en seizoen)
  • Wandelstokken
  • Waterproof case voor fototoestel/papieren e.d
  • Hoofd- en zaklamp
  • Waterzuiveringstabletten; echter adviseren wij u water te drinken uit voorverpakte flessen
  • Medicijnen voor veel voorkomende ziektes (hoofdpijn, maagpijn) en hoogteziekte
  • Eventuele persoonlijke medicatie
  • Camera/video
  • Verrekijker

  Op de populaire routes zijn dagelijkse benodigdheden te koop, zoals WC- papier, zeep, brood, fruit. Een meer uitgebreide paklijst treft u hier aan.

 • Vergunningen

  Gedurende een trekking zijn er politiecontroles, om de vergunningen te checken en illegale tochten tegen te gaan. Bij Himalayandreamteam bent u in goede handen, want wij hebben alle benodigde vergunningen. Bij trekkingen in de Annapurna, Khumbu, Langtang en Helambu regelen wij vanzelfsprekend alle benodigde ‘entry fees’ en de verplichte TMIS kaart (Trekker Information Management System). Voor onze trekkingen in speciale gebieden, zoals Dolpo, Mustang, Manaslu en Kachenjunga hebben wij ook de verplichte trekking vergunningen in ons bezit en regelen we de officiële toelating voor u.
 • Accommodaties

  Theehuis

  Onze zogeheten theehuis-trekkings bieden een relatief goedkope manier om door de Himalaya’s te trekken. De maaltijden en accommodatie zijn bij de prijs inbegrepen (mits anders vermeld bij specifieke trips). De maaltijd(en) en kwaliteit van de bedden hangen sterk af van de lokale situatie. De meeste hotels en theehuizen in de bergen zijn comfortabel met doorgaans twee persoons- kamers. Soms zijn deze heel basic zijn en ontbreekt het aan warme douches of zit-toiletten. Slaapkamers zullen zeker niet altijd verwarmd zijn en de theehuizen bieden ook geen (schoon) beddengoed aan. Denk altijd aan een eigen lakenzak! We bieden theehuis-trekkingen aan in Khumbu (regio Mount Everest), waarbij de meest populaire trekking naar Everest Base Camp is. Verder natuurlijk ook in de Annapurna, ten noorden van Pokhara, met talrijke mogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan: Annapurna Circuit, Annapurna Sanctuary, Mardi Himal en Poon Hill.

  Upper Mustang, het voormalige koninkrijk van Lo, is een trekking voor de avontuurlijk ingestelde nieuwkomer of ervaren loper. Deze populaire trekking richting de Tibetaanse grens is mogelijk via een vlucht tussen Jomson en Pokhara.

  Verder zijn er bekende tours naar Langtang en Helambu, naar Manaslu, Makalu Base Camp en Kanchenjunga. Meer informatie hierover vind u bij de verschillende trekkings in ons aanbod.

  Camping

  De klassieke, avontuurlijke stijl van trekkings is het overnachten in tenten. Dit soort trekkingen vindt u overal in Nepal. De campingtrekkingen worden ook volledig verzorgd door Himalayandreamteam. Bij de campingtochten zijn eveneens alle maaltijden inbegrepen; er rijst een kok mee.

  Trekkingen naar afgelegen gebieden

  Deze trekkingen vragen om meer planning en worden veelal alleen met tenten uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld de lange routes naar het afgelegen Upper Dolpa.
  Dit is slechts een korte samenvatting van de mogelijkheden van Himalayandreamteam. Voor een overzicht van alle trekkingen die Himalayandreamteam aanbiedt, kunt u de volgende link aanklikken.

 

Via deze link krijgt u al onze trekkings te zien